Reklama Zavřít reklamu 
Reklama Zavřít reklamu 
Ciao :) my name is David L. Nitschman, come from west Carpathians and Vienna. Ecnea is my new-platform-place for editing and publishing. Ahoj, tady jsem doma a těším se na Vaši návštěvnost :) kamarádi v České republice mi říkají Láďo, jménem po dědečkovi.

Homepage ecnea.com  |   |  Můj deník a blok (každý máme svůj blog)   |  My story's

Můj deník a blok (takže blog)



---
Je dobré srovnávat jak to kde chodí.

Náklady v Evropě
13.8.2019 8:39 (selč)

Běžné denní výdaje v Evropě, porovnání.


---
Je dobré srovnávat jak to kde chodí.

200 měst v České republice
13.8.2019 8:36 (selč)

Porovnání 200 měst v České republice.


---
Budoucnost patří všemu v jednom.

Lidská sídla se změní
13.8.2019 8:31 (selč)

Už pár let nosím v hlavě koncept nového sídelníhu typu. Nulové cestování autem v denní povinnosti. Auto jen jako zábava, luxus. Dnes jsem narazil na info podobným směrem. Tak si to tady odložím. Letiště se stává lidským sídlem


---
Prolhaný podvodník Babiš.

Další trestní kauza
6.8.2019 11:20 (selč)

Přátelé pokud občanská společnost nevyvine do 15.9.2019 dostatečný tlak na odstoupení největšího porevolučního podvodníka v České republice (k ostudě státu) pseudo-premiéra Andreje Babiše, bude nutné od 15.9.2019 vystoupit do ulic denně a postupně tlumit ekonomický provoz země. Bohužel jiná možnost nám už nezůstala. Fakticky přichází čas pro obnovení paralely občanského fóra.


---
Když najdete nečekaně kafr.

Rosmarinus
18.7.2019 18:58 (selč)

Když najdete nečekaně kafr je Vám příjemně. Kdo by jej čekal v Rozmarýnu, rozmarýně :) kafr miluju, silná pronikavá vůně. Nedává možnost výběru. Naopak silice s náznakem kafru jsou jako tajenka s více doplněnými písmeny. Všiml jsem si toho až dnes, když jsem mnul lístky rozmarýny tak silně, až se mi rozmazávala po prstech, nikdy předtím jsem tam kafr neobjevil. Ano, jen když hledáte důkladně naleznete podstatné. Jsem pozorný a všímám si, mám to tak rád :)


---
Jaderná elekrárna ? Nesmysl. Za cca 400 mld Kč můžeme mít desetinásobek výkonu.

Jeden blok atomovky v solárech stojí 20 (dvacet) mld Kč
13.7.2019 9:19 (selč)

Nabízím plán na desetinásobný výkon za nižší cenu. Právě v době nesmyslného rozhodování o jaderném zdroji se ve světě připojují solární elektrárny se stejným výkonem jako blok atomovky. A to je jen začátek. Za cca 400 mld Kč můžeme mít desetinásobek výkonu, který bude pravidelně rozložený v celé České republice. Mým cílem je v pravý čas upozornit na skutečnosti. Jak na to ? Jaký je můj plán ? Atomovka bude stát kolem 400mld Kč a jistě více (následně se musí uschovat jaderný odpad na více než jednosto TISÍC let). Navrhuji: Investujme my stát Česká republika celkem 400 mld Kč rozloženě v čase během 30 let. Jednu část - 200 mld Kč do jedné poloviny solárních zdrojů, druhou polovinu zaplatí vlastníci střech. Druhou část opět 200 mld Kč investujme do poloviny stabilizačních elektráren geotermálních a plynových, které budou rozložené kolem obcí dnes známých jako s rozšířenou působností (plusmínus desítky kilometrů). Druhou polovinu opět budou vlastnit soukromé osoby, zde patrně společnosti nebo družstva. Celkem tedy budeme společně investovat částku kolem 800 mldKč celkem během třiceti let. Cílem bude deseti až dvaceti násobný výkon proti záměru vlády postavit za podobné peníze jen desetinu výkonu s jedovatým odpadem. Špičkový výkon mé cesty může podávat až stonásobek očekavaného výkonu plánované jaderné elektrárny. Navíc můj plán plynule navazuje na aktuální rozestavěné projekty.

Výhody:
nejdůležitější výhodou je skutečný propočet nákladů bez nevyčíslitelného uložení jedů na statisíce let (prakticky nerealizovatelné)
nulovou starost v budoucnosti o jaderné odpady zdůrazním právě pro ABSURDITU této nákladové položky (nerealizovatelnost s plnou ochranou)
práce a zaměstnání s nadstandardním výdělkem pro tisíce našich lidí prakticky NAVŽDY.
decentralizované zdroje zaručují téměř absolutní bezpečí jak při živelných pohromách, tak proti blackoutu
můžeme postavit Českou republiku (ještě více) do středu evropské rozvodné sítě a těžit z nejmodernějších technologií
prospěch mohou konzumovat stovky tisíc konkrétních lidí, rodin.

Nevýhody:
musíme jít proti hlupcům typu Brabiš a Zemrus a podobných tipků (co už naděláme)
poslouchat jejich hemzy, urážení a nepragmatické řeči, budou tlačit, lhát, podvádět
každý drobný místní neúspěch nám omlátí (třeba komunisté) o hlavu tisíckrát
v budoucnosti budeme nejpomalejšími (co stáli bokem) nazývání různě negativně :)

.


---
Nejvíc mi vadí, že se neřeší konkrétní věci, Babiš jen blábolí a nečiněním podporuje nezákonné jevy.

České dráhy jezdí deset let bez kolaudace
13.7.2019 8:09 (selč)

České dráhy jezdí už desátý rok po stavbě, která nemá kolaudační rozhodnutí. Jako otevřít kavárnu, mít plný provoz, ale neplnit zákonné povinnosti. Přesně tak si představuju stát kde nefunguje zákon, kde pro jednoho platí jiné pravidla než pro vyvolenějšího. Stát ve kterém roste bezzákonnost a korupce. Dvacet let jsem v takvém státě žil a byl to humus nad humus. Nechci aby se nám to tady opět pomalu sesouvalo do podobných bezhodnotných kolejí. .


---
Mistr v šachu podváděl, ostudu má celá Česká republika

Ryby smrdí od hlavy, podvody a lži se budou množit
13.7.2019 8:05 (selč)

Žijeme v době lží a podvodů, je to hodně podobná doba létům před rokem 1989. Vnímám podobně rozdělení lidí, opět se vynořuje raději mlčet a držet krok. Od revoluce jsme zatím v nejhorší situaci. Jsem zvědav jak hluboce budeme klesat. Symbolicky celou situaci dokresluje jak mistr v šachu podváděl, ostudu má celá Česká republika.


---
Republiku musíme efektivně ochlazovat, ne přehřívat a divit se jak tady máme horko

Náš stát potřebuje ochladit, jinak voda nebude
9.7.2019 9:21 (selč)

Potřebujeme republiku ochlazovat, ne přehřívat. Kde se podívám tak roste plocha betonu, asfaltu. Vyvažování nikde. Je to typicky lidské. Všichni už víme, že když si zatopíme bude teplo a sucho. Stejně se najdou přiblblí pochybovači, kteří budou tvrdit, že na přírodu nemáme vliv. Nemáme ? Takže když roste teplota v městech právě pro betonovou zástavbu a hromádné vytápění, tak to je NEVLIV ? Jak do toho zapadá solár nebo jadérka. Jaderný zdroj je další kvantum tepla do naši kotliny. Jako sedět u pece a řvát, tady je sucho, tady je ale sucho a horko ! Nj, děláme si to sami, poslední roky se chováme extrémně hloupě. Solár naopak ochlazuje, energii odebírá a přeposílá, je celkově neutrální. Stejně tak geotermální zdroj, poskytuje teplo, ale stejně tak můžeme teplo pumpovat do něj. Opět jedná se o celkově neutrální zdroj energie.


---
Podpora jádra je nejhloupější rozhodnutí

Atomová energie má jiné využití, respektujme to
9.7.2019 8:38 (selč)

Chci práci pro naše lidi, navždy. Budujme naše lokální střední energetické zdroje. Jsem absolutně proti obnovení atomovky (atom je úžasná historie, ale mimořádná hloupost pro všeobecné využití v masivní energetice, naopak skvělý pro výjimečné nasazení - malé, místní, dočasné elektrárny v odlehlých oblastech, v malé míře ve zdravotnictví atp). Ale říkám jasné NE postavení atomové elektrárny, pokud se zatajují veškerá fakta a možnosti.

Včera v ČT, opět se ukázalo jak slabí jsou nejen redaktoři, ale taky oponentní názor. Atomovka bude stát v základní ceně cca 300 - 600 mld Kč (faktická cena) náklady související (budoucí) přesahují 2000mld Kč (uschování jaderného odpadu na cca 500.000 let (navíc technologicky nerealizovatelné).

1. Nikdo nezmínil cenu celkem tedy včetně budoucích nákladů na uschování mimořádně nebezpečného vyhořelého paliva. To je jako profi práce redaktorů ?

2. Když se hovořilo o ekologických zdrojích úplně vypadl jeden z nejdůležitějších a nejlevněších, navíc se schopnosti akumulovat energii - geotermální elektrárny (pro ČR bez větších problému přes 1000MW)

3. Nikdo nezdůraznil bezpečnostní riziko soustředění obrovského energetického zdroje do jediného místa (jaderka - jediný útok a konec jak s elektřinou, tak zamoření území)

4. Atomovka není ekologický zdroj, ale naopak jedná se o mimořádně ohromný zdroj tepelné (přírodu devastující) energie pro místní okolí. Atomová elektrárna je zdrojem absolutně nebezpečného odpadu, který nemá s ekologií nic společného, jedná se o látky, které už v mikrogramech mohou ohrozit celé vesnice.

5. Na desítky let se staneme závislými na konkrétním dodavateli, potažmo zemi, kterou ta konkrétní firma prezentuje.

6. Obnovitelné zdroje mohou budovat české firmy, malé firmy i střední firmy. Nechejme peníze našim lidem. Většina peněz kolem energie budoucnoti bude ve službách našich lidí a přesně to v době nastupující robotizace potřebujeme.

7. Sítě budoucnosti (prakticky dneška) budou decentralizované. Výpadky budou místní nikoli centrální. Chceme-li se vyhnout centrálním blackoutům potřebujeme stovku až dvě stovky (pro rozlohu České republiky) středně silných místních zdrojů (kolem 50 - 100MW) na to jsou ideální geotermální a plynové zdroje.



Proto chci, vězte pravdu:

Už za částku kolem 200 mld Kč můžeme aktivovat vybudování násobku výkonu atomovek. Bonusem bude životnost přes 50 let. Nulová potřeba uschovávat superjedy. Dalším bonusem je bezprecedentní rozložení rizika do stovky silných zdrojů (např. geotermálních) a stovek tisíc malých elektráren (slunce a uložiště).

Výhodou středních a malých zdrojů je prakticky okamžitý růst. Vláda už šest let otálí, ale to už jsme mohli mít v provozu součet cca 500MW zdrojů. Do třiceti let můžeme mít násobek plánované kapacity jadérky. Je to neuvěřitelné politické selhání Babiše a jeho okolí.

Proto vyzývám všechny občany postavte se jasně proti největši hlouposti tohoto desetiletí zastavme tuto šílenou hloupost zločinecké vlády. Zlepšení vede jiným směrem. Decentralizace a rozložení rizik. Můžeme posunout Českou republiku blíž k moderní, čisté a krásné zemi, kde země, vítr, voda a slunce společně dodávají tisícinásobky energie, kterou jsme schopni spotřebovat.




---
Oslavujme nejdůležitější národní svátky

Osobnosti, které nám daly tvář
5.7.2019 8:44 (selč)

Dobré ráno přátelé, dnes mám příjemný den.

Dva nejdůležitější svátky a hned po sobě. Oba považuju za vůbec nejdůležitější pro vznik "českých" republik. Vznik tradiční Moravy a silných Čech vidím právě v souvislosti s obdobím Velké Moravy (tak zvané) a sílící "protestantskou" aktivitou.

My Češi, Moravané a Slezané se všichni jednotně a hrdě hlásíme k těmto odkazům.

Přesto existují falešné výklady historie, které se stále ještě ve školách, rodinách přenášejí. Proto moje nová aktivita směřuje právě k ukončení růstu plevele v naši společnosti, radikálního bolševismu, komunismu, ale také narůstajícího radikálního fašismu, nacismu a naštěstí bez vzestupu, ale ze stejné rodiny radikálního islámismu. Vše stejné v jádru, zplozeno na lžích, nenávisti a násilí.

Jako hlavní podporovatele komunismu a fašismu vnímám Miloše Zemana, Andreje Babiše a především masivně podporované Hnutí ANO. Při památce dnešních dní řekněme jasné stop aktivitám Andreje Babiše, fašizujícímu Hnutí ANO a jasné STOP zrádci národa, falešnému vůdci Miloši Zemanovi.


---
Nastal čas největší změny v České republice po 30 létech

Nová kolej, Nové Československo, Nová Velká Morava
30.6.2019 11:11 (selč)

Pro Odstoupit jsem napsal: My Odstoupit najíždíme na novou kolej, kolej poziivních změn. Přichází ideální čas dvou klidných měsíců, kdy můžeme společně definovat změny na nejbližších 50 - 100 let. Podobně jako Masaryk vytvořil projekt Českoslovesko, stejně tak my nyní společně vytvoříme projekt Nové Československo. Češi a Slováci jsou přirozeně propojeni a tvoří dokonalé spojení pro celou Evropu. Severní, východní, jižní a západní. Budeme se věnovat našemu prostoru, nezahazujme šance. Nová Velká Morava, Nové Československo. Ne jako státní útvar, ano jako způsob myšlení, způsob práce, zábavy, způsob bydlení, cestování, najdeme pro náš prostor nové, moderní využití, budeme navazovat na naše pozitivní tradice, poučíme se z chyb minulých desetiletí.

Jsem si jistý, že nastal čas největší proměny České republiky po 30 létech.


--- Po demonstraci a několika moudrých ránech III.
30.6.2019 9:34 (selč)

I. Proto jsem se rozhodl, pokročit dál. Potřebujeme pozitivní rozvoj dál. Vídím kolem sebe jen zmatené pohled, krčení ramen. Fakticky neexistuje člověk, který by jasně definoval co dál. Tady nastupuje hyperinteligence. Definovat jasně a srozumitelně, co všechno můžeme dělat dál. Skutečný nadhled, výhled, přehled a rozhled.

II. Taky si vyzkouším jak hodně sledujete můj blog :) celé info jak dál bude jen tady na ecnea.com protože podpořit mě můžete pouze tady. Každá i malá podpora posune dopředu naši věc. Vím, že jsem inspirativní pro politiky, spolky i organizace. Trvá jim to někdy pár týdnů,měsíců i několik let. Ale nakonec stejně půjdou mým směrem. Můj směr je přirozený náš směr. Když mne podpoříte změní se svět našim směrem rychleji :)

III. Přátelé, to co nám opravdu chybí je následující: (zatím bez určení pořadí)

Máte pocit, že můj plán je opačný než aktuálních vlád ? Tak to máte dobrý pocit. Protože jde o skutečné zlepšení, nejen vládní postkomunistické bludy. Reforma bude bolet. Bude bolet staré struktury.


- reforma důchodů, moje řešení: do důchodu dřív, ne později, logický vývoj, zlepšení
- reforma důchodů, důchod jako aktivní seberealizace, splnění snů pro většinu
- reforma důchodů, aktuální vláda by měla přiznat, že důchody ve skutečnosti oslabila
- reforma důchodů, důchody musí vzrůst + 3.000 Kč a ani takové zvýšení nedorovná hospodářský vývoj
- reforma důchodů, peníze do důchodů jsou peníze do našich, peníze domů, hodnota zpět k lidem

- reforma zemědělství: okamžitá změna největší osevní plochy pod 6 ha, příští rok
- reforma zemědělství: tady je první klíč k vyřešení nedostatku vody, první a okamžitý, bez výmluv, hned

- rok 2050 ? Chtějme být lepší, než ostatní. Česká republika mínusový uhlíkový potenciál.
- rok 2050 ? Jsme malá země s malým počtem obyvatel, kdo jiný, než my to můžeme realizovat.
- rok 2050 ? Také to může později ostatní učit, prodávat technologie a vydělávat na čištění celé zeměkoule.
- rok 2050 ? Zajistíme práci pro několik generací našich dětí a pro naše firmy.

- vysokorychlostní železnice. Bláznit nebudeme. Ano je fajn je postavit, a ty nejlepší.
- vysokorychlostní železnice. Železnici, automobily, letadla si užívejme při cestě za vzděláním, odpočinkem, zábavou.
- vysokorychlostní železnice. Základní denní postoj, nedopravujme se. Pracujme v nejbližším okolí.
- vysokorychlostní železnice. Skutečná budoucnost patří efektivitě, doprava co nejméně, ale rychle a kvalitně, ne masivně.
- vysokorychlostní železnice. Doprava všebecně bez dotací. Výjimkou děti a studenti, slevy. Lidé starší 70 let ZDARMA.

- dotace: okamžitá stopka pro velké a větší střední firmy. Velká firma do nadací a dotačních fondů přispívá nikoli z nich bere.
- dotace: velká firma do nadací a dotačních fondů přispívá nikoli z nich bere (příkladem zvrácený agrofert)
- dotace: největší dotace nejmenším firmám - co největšímu množství malých soukromých firem (pozor na obcházení zákona)
- dotace: na dotacích není nic špatného, slouží-li většině (stávají se části rozdělovaného národního důchodu mezi aktivní lidi)

- EU: EU není to co nás ohrožuje a omezuje. Za poslední roky jsme si my sami naházeli víc nesmyslných klacků pod nohy.
- EU: z dobrých zákonů EU jsme si my sami (vlády) udělali peklo a naházeli víc nesmyslných klacků pod nohy.
- EU: přibližme se zpět EU, jak si sami zhoršujeme předpisy EU, tím se právě EU vzdalujeme. To my si ničíme život.

- EET: narovnává trh asi tak stejně jako komunisti rovnali řeky, říčky a potoky. Tady platí moje teorie analogie.
- EET: tady platí moje teorie analogie. Místo skvělé ekonomiky příjde po narovnání ekonomické sucho a více nemocí.

- česká koruna: ztrátou halíře se sama stala halířem. Nosíme po kapsach nehodnotnou měnu "zinek a hliník".
- česká koruna: mzdy směřují k statisícům bez hodnoty. Běžná cena bytu překročí desítky mil. Kč bezobsažná měna.
- česká koruna: korunu zabili babiš a ČNB v létech 2012 až 2020, česká koruna se stává negativní, sama sobě nákladem.

- Euro: pokud chceme zpět naši korunu, je to euro. Euro se víc blíží původní hodnotě koruny.
- Euro: jedno Euro má nyní vyšší hodnotu než koruna kolem roku 1990. Euro je víc "stříbrné, než hliníkové".
- Euro: mladí naštěstí berou Euro za běžnou měnu a stále více znají hodnotu v eurech.

- obcházení zákona, důkladně si vzít příklad z obcházení zákona tzv. šmejdů (babiš atp.)


--- Po demonstraci a několika moudrých ránech II.
30.6.2019 8:39 (selč)

II. Taky si vyzkouším jak hodně sledujete můj blog :) celé info jak dál bude jen tady na ecnea.com

I. Proto jsem se rozhodl, pokročit dál. Potřebujeme pozitivní rozvoj dál. Vídím kolem sebe jen zmatené pohled, krčení ramen. Fakticky neexistuje člověk, který by jasně definoval co dál. Tady nastupuje hyperinteligence. Definovat jasně a srozumitelně, co všechno můžeme dělat dál. Skutečný nadhled, výhled, přehled a rozhled.


--- Rozložení zážitků a prožitků v čase
30.6.2019 8:36 (selč)

Když jste hyperinteligentní "chcete mít" ženu, která Vám řekne "chci si zážitky a prožitky rozložit v čase". Na otázku dáš si ? Otevřel jsem bonboniéru. Nevzala, vezme si později. Laskavé vyádření :) (laskavé, protože bere ohled na můj způsob vyjadřování, souzní).


--- Po demonstraci a několika moudrých ránech I.
30.6.2019 7:51 (selč)

Proto jsem se rozhodl, pokročit dál. Potřebujeme pozitivní rozvoj dál. Vídím kolem sebe jen zmatené pohledy, krčení rameny. Fakticky neexistuje člověk, který by jasně definoval co dál. Tady nastupuje hyperinteligence. Definovat jasně a srozumitelně, co všechno můžeme dělat dál. Skutečný nadhled, výhled, přehled a rozhled.


--- Kritika Milionu chvilek pro demokracii II.
25.6.2019 12:46 (selč)

Demonstrace, které budou oddalovat konec Babiše mohou "ustabilizovat" společnost. Jinými slovy, pokud budeme dostatečně dlouho oddalovat odstoupení prolhaného premiéra, dojde k tak silnému pokřivení reality a pravdy, že následné demonstrace mohou tyto křivosti ustálit, právě tím oddalováním - vznikne jakási daná nová forma novofaktu v drobnostech, memech. Babiš pouští do společnosti extrémní množství memů. Pokud přistoupíme na jeho hru a budeme jeho konec oddalovat bude následující generace žít v memech, které vytvořil Andrej Babiš. Bude to zahozená generace. Tento text bude zajímavý zřejmě až za 24 let (cca).

Kritizuji tímto Milion chvilek pro demokracii podruhé.


--- Pivní skaut
25.6.2019 8:13 (selč)

Dnes ráno mě pobavilo slovo pivní skaut. Vlastně jsem si musel vytvořit definici, co to vlastně je:

čili takto: Skaut a význam slova skaut není jen ve smyslu organizovaného "skauta" ale také ve smyslu tramp, trempíř, turista, čundrák, čí také vzdáleněji somrák (nikoli jen v hanlivém významu) pivní skaut tedy obdobně jako politický turista označuje osobu nepřímo, ale zdařile popisně (ač se zdánlivě vylučuje právě být zdařile popisným a přitom přísně logicky vzato nelogickým souslovím) můj názor :) z toho vyplývá, že pivní skaut je označení víc než pro skauta, označením pro osobu, která vypadá, že miluje nejdřív pivo a potom až (přeneseně) tu cestu za pivem :D


--- 33 + 17 dní, dokončení
9.6.2019 16:28 (selč)

Přátelé milí, bylo to krásných deset dní, věnoval jsem je převážně všemu proti Andreji Babišovi a jeho přihlouplé politice "..řídím stát jako firmu..", když ani firmu řídit neumí a prakticky ZDEVASTOVAL krajinu v České republice. Této aktivitě dám ještě 17 dní, potom konec. Věřím nám všem, že už máme společně jasno, otevřené oči, už nefunguje Babišovo UTUTATISE (kobliha). Díky, přátelé, bude to dobrý rok oslavy 17. listopadu, příští rok to všechno dobré skutečně začne. Pustíme se do toho. Osobností se vylouplo dost. Tak za to Andreji dík :)


--- Já proti komunismu
30.5.2019 9:54 (selč)

Moje akce proti komunismu bude ve skutečnosti velký restart společnosti.

Jak začnu ? Spustím projekt pravdivých informací. Je pravda, že Andrej Babiš důchodcům přidal ? Není. Pravda je jiná, proto musí existovat místo, kde bude vždy zveřejněná pravdivá informace. Příkladem dotace do veřejné dopravy. Zdánlivě jde o prospěšnou věc. Ale pokud zjistíte, že v méně obsloužených místech České republiky zanikají přeshraniční spoje zahraničních dopravců (nepobírají dotace) ? Je to zlepšení nebo zhoršení ?

Na českém internetu je obrovské množství pravdivých informací a kontaktů na lidi, kteří udělají maximum pro přesnou informaci. Ale víte kde a kdo to je ? Jen málokdo ví kde hledat a koho hledat. Proto udělám nejlepší zdroj informací o nejlepších lidech s poznámkami o přesnosti. Komu důvěřovat, komu ne. Věcně a pravdivě.

Lidé mohou být svobodnější jen pokud jsou vzdělanější a informovanější. Zlo sází na nevědomost. Vzdělání za komunismu bylo nicotné, když se zeptáte lidí, kteří se narodili mezi roky 1947 - 1967 (cca) na jednoduché otázky, které by měli znát - vesměs netuší, která bije. Sametová revoluce je zaskočila a celá tato až dvojgenerace dožívá ve vlastním světě, který se tolik liší od svobodného světa západních demokracií. Strachy z neexistujících hrozeb, upozaděnost, uzavřenost. Opakování nesmyslných a hloupých manter toho období. Velký rozdíl proti jejich rodičům, kteří zažili první republiku (nebo předrepublikové období), byli veselí, optimističtí a tvořiví - přes všechny hrůzy válek co zažili.

Prostě školství té doby bylo v tak katastrofálním stavu, že více jak 90% důležitých infomací bylo záměrně zamlčeno.

První krok co udělám bude seznámení veřejnosti se skutečným stavem této země. Bez příkras a sloganů prolhaného ANO, prolhaných komunistů.

Lepší svět nejde udělat, pokud se nepodíváme pravdivě na naši aktuální situaci a ta je, bohužel, zhoršující se. Havel nám pěkně vyšlapal cestičku, ze které se stála kvalitní silnice. Našim úkolem je pokračovat dál. Umět rozlišit, že pro něco jsou dobré jen chodníky, pro něco cesty, uličky, silnice a jen výjimečně šestipruhé dálnice. Naše štěstí, lidské štěstí je postaveno na rozmanitosti. Každý jeden člověk potřebuje pro svoje štěstí různé podněty, různé základy. Někdo miluje obyčejnou pěšinu v lese, jiný se rád povozí po super dálnici. To co nás čeká je restart společnosti k rozmanitosti, vystoupení z bludného kruhu komunistické nevzdělanosti, nevědomosti, zbabělosti a nenávisti. Zkažená mysl.

To je úkol pro nové generace.

Prožíváme to každý den. Ze všech médií na nás dotírá komunistická hloupost a nevzdělanost. Lidé z komunistických škol jsou v nejlepších létech a blábolí věci o zemědělství, lesnictví v tak nehorázně zastaralých souvislostech - opakují poučky, které se naučili v totalitě. Totalitě, která naši zem zničila ve všech směrech. Od zdraví lidí, přes hnijící potraviny až po mrtvé řeky a špinavý vzduch. Generace komunistických děti je poškozena přímo v mozku, neumí uchopit aktuální problém a řešit situaci s výhledem k lepšímu, naopak zvolí tu horší možnou cestu, protože tak byli vychování - jít tou horší cestou, neúspěchem, brodit se potížemi a neštěstím. V tom je celý problém.


--- Krásná noc a můj politický komentář
27.5.2019 9:10 (selč)

1) Za mě spokojenost. Zítra výzva k okamžité DEMISI.

Propad ANO a ČSSD. Je to velmi dobrý výsledek. ANO daleko do 30% při zvýšené účasti. Takže něco jako exponenciální propad. Vzestup zdravé opozice je fantazie, vypadnutí těch oranžových vyblitků je potěšující. Navíc je potřeba započítat "momentální" navýšení hlasů mimořádnou aktivitou babiše na soc sítích v posledních dnech. Reálně je ANO někde kolem 18% a to je téměř polovina stavu před rokem.

2) Za mě spokojenost. Zítra výzva k okamžité DEMISI.


--- Jak jsem potkal Havla (1)
27.5.2019 13:43 (selč)

Jak jsem potkal Havla. Tak by se to mohlo jmenovat. Ráno se probouzím a přemýšlím. Potkal jsem Havla, taky Evu Holubovou o tom bych mohl napsat. Škoda, že jsem nepotkal víc známých lidí, to by lidi bavilo. Ale když jsem byl malej, tak jsem potkal Luďka Sobotu, taky Špinarku. U táty jsem mluvil s Brzobohatým a u babči, jak ona se to jmenovala ? Fotil mě Kožený, hodně roků než ho zavřeli jsem mluvil s Krejčířem. Babiše jsem jednou potkal, no potkal - obchodní jednání a ano patří mezi ty dva Koženého a Krejčíře, tři podvodníci. Znám se s Radimem, když jsem byl malý jezdil k nám ten známý houslista a z baletu, ten.. a přece s Pastrňákem a bubeník jak se jmenuje ? Najednou mi v minutě vypadlo deset, dvacet jmen známých tváří se kterými jsem se potkal a seznam se nedal zastavit. Náhody ? Jdu se nasnídat, mamčo budu spisovatel a první co napíšu bude Jak jsem potkal Havla. Mamča poulí oči (její téměř bežný stav obličeje), a já říkám "a ty se zeptáš: Ty jsi potkal Havla ?" mamča na to "Jo chtěla jsem se zeptat, ty jsi potkal Havla ?". Ten příběh jsem řekl už tři(cet)krát. Asi málo, jenže já nerad opakuju příběhy. Stejné příběhy, raději mám nové vzpomínky a nové příběhy. Snídaně mi dala zapomenout koho jsem potkal a baštil jsem poslední křížaly s jogurtem a svatojánským chlebem, ten miluju. Ale už jen sednu ke stroji vidím Lucku Bílou a Lenku Filipovou to mi bylo 15 :) nesmím zapomenout na "prakticky kolegu" spisovatele a kolážistu Milana Špůrka, jéé musím mu zavolat. Tolik let jsme se neviděli. Takže tak to mají spisovatelé, když začínají. To se mi líbí :)

Příležitost potkat Václava Havla (ano, toho úžasného Havla) jsem měl víckrát, ale vždy se naše cesty minuly. Já neudělal ten krok stranou, jen pro to konkrétní setkání. Nechával jsem přirozené míjení být a neřešil to. Osobnosti nevyhledávám, výjimkou je Dagmar Pecková, která mě dostala svými názory a sympatickou proměnou kariéry. Navíc se jednalo o vyhledání virtuální, lehké, osvěžující. Prostě jsem rád mezi lidmi a život mě zavál mezi osobnosti naprostou náhodou (nebo naopak vyšším přičiněním) a já si to začal uvědomovovat až s odstupem několika let. Při pohledu zpátky. Je nad slunce jasné, že člověku to najednou klapne a těší se z pestrosti a bohatosti vztahů. Hloubku užívám v rodině, pestrost a bohatost ve svém okolí.

Václav Havel je mimořádná osobnost, doslova převálcoval, přesněji vykulčoval ze země zakořeněný plevel a nasměroval několik zemí k prosperitě. Z jeho přístupu můžeme těžit ještě stovky, možná tisíce let. Jeho pohled byl nadčasový a dokonale jednoznačný, bez možnosti uhnout k nepravostem. Proto jsem poslední setkání nepromarnil a v poslední chvíli (jak je u mě dobrým a pěstovaným zvykem) chopil příležitost za pačesy a s Václavem Havlem promluvil pár slov s podáním ruky. Symbolické podání ruky, jako předání energie a schopnosti pochopit svět. Jako předání štafety.

To se stalo tak.. (pokračování příště)




--- 27Lang, prozření
25.5.2019 12:28 (selč)

27Lang když jsem pár let zpátky začínal věděl jsem, že se chci učit cca 24 - 37 jazyků, proniknout do jejich základů. Časem se to upravilo na konkrétních 27 jazyků a nyní se to usadilo, zajímají mě mezijazykové shody, idiomy a výslovnost v nářečích. So that is that. Přepsáno z www.ecnea.com a 27lang.com


--- Úklid na FB, stěhování na Ecnea
25.5.2019 11:21 (selč)

Ahoj, trošku uklízím na starém fb, tak se hlásím. Připomínám jsem k pokecu v úterý dopo OV, úterý odpo Brno (kdo má zájem pište do zpráv). Nově chystám konec komunismu v Čechách. Už mě ty nezdařilé pokusy nudily. Konec Babiše je za rohem, tak už jen symbolicky podporuji. Tři roky práce se vyplatily. Hejbám s celou republikou. Jak to dělám ? Podporuju ty správné lidi a správné aktivity, dělám to intenzivně, ale přesto neviditelně. Tím se násobí síla výsledku. Kdo se chce přidat a být součást Stage Office Nitschman ozvěte se :)


--- Zveřejněno
23.5.2019 9:20 (selč)

Moje nejmilejší polovička mě (logicky) podpořila. Jsem v první veřejné mediální řece. Potůčku :)

Chce to nový pohled na svět, nové osobnosti, nové spisovatele, odřezat se od posledních šesti let novým nábojem, novou energií.

"Někoho kdo potkal Havla" a při podání ruky převzal kus jeho energie a poslání :) podporujeme začínajícího spisovatele s výhradně českými kořeny navzdory jménu David L. Nitschman, jméno které symbolizuje protestanství, nikoli ve smyslu církevním, ale ve smyslu vzdoru a odporu proti lidské poníženosti a hlupáctví. Vzorem je David Nitschmann - u nás zapomenutá, ale ve světě známá osobnost. Kluk ze Suchdola nad Odrou založil v USA jedno z nejznámějších a nejbezpečnějších měst, město Bethlehem v Pensylvánii. David L. Nitschman vzdává svým jménem hold úžasným lidem. Začínáme společně s ním. Přidejte se. Nový stát, nové osobnosti, nové možnosti.


--- Jak jsem potkal Havla
23.5.2019 8:07 (selč)

Uběhl čas, jsem připraven napsat první povídku :)

Jak jsem potkal Havla. Tak by se to mohlo jmenovat. Ráno se probouzím a přemýšlím. Potkal jsem Havla, taky Evu Holubovou o tom bych mohl napsat. Škoda, že jsem nepotkal víc známých lidí, to by lidi bavilo. Ale když jsem byl malej, tak jsem potkal Luďka Sobotu, taky Špinarku. U táty jsem mluvil s Brzobohatým a u babči, jak ona se to jmenovala ? Fotil mě Kožený, hodně roků než ho zavřeli jsem mluvil s Krejčířem. Babiše jsem jednou potkal, no potkal - obchodní jednání a ano patří mezi ty dva Koženého a Krejčíře, tři podvodníci. Znám se s Radimem, když jsem byl malý jezdil k nám ten známý houslista a z baletu, ten.. a přece s Pastrňákem a bubeník jak se jmenuje ? Najednou mi v minutě vypadlo deset, dvacet jmen známých tváří se kterými jsem se potkal a seznam se nedal zastavit. Náhody ? Jdu se nasnídat, mamčo budu spisovatel a první co napíšu bude Jak jsem potkal Havla. Mamča poulí oči (její téměř bežný stav obličeje), a já říkám "a ty se zeptáš: Ty jsi potkal Havla ?" mamča na to "Jo chtěla jsem se zeptat, ty jsi potkal Havla ?". Ten příběh jsem řekl už tři(cet)krát. Asi málo, jenže já nerad opakuju příběhy. Stejné příběhy, raději mám nové vzpomínky a nové příběhy. Snídaně mi dala zapomenout koho jsem potkal a baštil jsem poslední křížaly s jogurtem a svatojánským chlebem, ten miluju. Ale už jen sednu ke stroji vidím Lucku Bílou a Lenku Filipovou to mi bylo 15 :) nesmím zapomenout na "prakticky kolegu" spisovatele a kolážistu Milana Špůrka, jéé musím mu zavolat. Tolik let jsme se neviděli. Takže tak to mají spisovatelé, když začínají. To se mi líbí :)


--- Moderní řízení republiky už není o vizi, ale o praxi
22.5.2019 16:48 (selč)

Vize nás předběhly, není nutné mít vize, my si už můžeme jen vybírat. Naše republika si může jen vybírat. Budeme reálně praktická republika, zní to pragmaticky a nikoho to nijak neomezuje. Jak můžeme řídit republiku společně ? Mít společného vůdce, pozitivně a bez strachu ? Technologie to umožnila, jen byla v posledních létech zneužita, politici ji použili k zmatení občanů. Příklad. Chceme-li budovat rychlovaky musíme určit základní parametry. Aktuálně proti sobě stojí zastaralá koncepce tratí s rychlostí kolem 200km/hod a moderní koncepce tratí s rychlostí kolem 330km/hod. Pro moderní společnost je snadné rozhodnout co je lepší. Samozřejmě, že chceme mít moderní tratě s vysokou rychlostí. Ale ne tak politici, ti mohou celou věc zásadně komplikovat pro různé zájmy. Budeme-li společně jasně definovat naši volbu, nemohou politici uhnout a budou muset ve vlastním zájmu zvolit nejlepší řešení.

Jistě je hezké mít vize, šetřme s nimi jako s šafránem. Nechme vize pro lidi extrémně chytré a zkušené. Nezahazujme vize do kompostu, jako to udělal jeden hloupý politik někdy v roce 2017. Už nevím jak se jmenoval, byl to takový ten lhář a podvodník, však víte...

Proč tak mluvím o vizích ? Protože patřím mezi elitu národa v inteligenci. Moje IQ je vyšší než IQ Einsteina a moje vize předbíhají dobu o desítky let. Vím co jsou vize, proto doporučuji republice nesoustředit se na vize, ale na prakticky reálné možnosti aktuálních let. Uskutečněné vize, které jsou už v zahraničí odzkoušené a není potřeba je dlouze a draze vyvíjet. Nechme vize snílkům, my můžeme společně tvořit nový, moderní a praktický stát, který se nezamotá do falešných vizí. Jde to.


--- Čeština je tvrdá a nekompromisní :)
22.5.2019 16:21 (selč)

Lidi volí voly, voly lidi volí, volí voly lidi, lidi voly volí, volí lidi voly. Z těch tří slov nevydolujete nic jiného :)


--- Vředy a boláky České republiky
22.5.2019 16:01 (selč)

Připravme se, proběhne dehonestace Minaře. Babiš vytvoří tlak na "likvidaci" milionu chvilek, záměrně píšu malými písmeny. Vrátí se zpátky opět to nejdůležitější opakovat si jaká je skutečná pravda o České republice, vrátit se k přesným číslům, statistikám a vyhodnotit šest let zvrácené politiky.

Česká republika posledních šesti let je v katastrofálním stavu, ale rozdělujme stav před rokem 2012 a po roku 2012. Babiš převzal republiku ve fantastické kondici. Dva, tři roky dobíhaly síly a nyní se ukazuje co vše je zničeno a co už přímo kolabuje. Jsou to drobnosti, je to jako se zdravím. Každý vřídek, který nečekáte může ukazovat na hlubší problém. S Andrejem Babišem máme vředů a hnijících ranek tisíce. Je jen otázka času kdy se začnou neléčené rány spojovat a prohlubovat.


--- Úterý 28.5. demonstrace
22.5.2019 9:15 (selč)

Příští týden 28.5. budu v Ostravě a Brně, kdo má zájem o pokec, pište do zpráv (sms, fb, msng, skype apod). Zatím nemám sjednané schůzky, takže nevím kde budu dopo a kde odpo.

Protože jsem člověk praktický, chci se bavit o konkrétních krocích pro restart republiky. Babiš už mě nezajímá, z mého pohledu skončil. Zajímá mě pozitivní rozvoj republiky a co proto musíme udělat, ryze prakticky. Každý člověk může přispět svým konkrétním krokem.

Pokud nevíte co dál, ale chcete se inspirovat a přemýšlet nad detaily konkrétních témat, ozvěte se i tak. Rozhoduje jediné, NEJSTE fanda nebo spolupracovník zločinců jako jsou zavádějící a prolhané ANO, fašismus, komunismus, stbáctví apod sračky.

Pro zdravý rozvoj potřebujeme reálné, praktické a proto demokratické, nezávadějící, nefašizující a nekomunistické prostředí.

Pozn.: dopo OV, odpo Brno,


--- Před rokem byla neděle :-)
20.5.2019 15:32 (selč)

Před rokem jsem začínal s nápadem být spisovatel. Bude to cesta dlouhá, ale o to zábavnější. Před rokem jsem měl jasno, dnes to mohu potvrdit. Nejen počasí, ale taky politickou situaci.

20.5.2018 byla neděle. Nedělní spisovatelova káva :-) poslední dny mi dělá radost počasí. Nepřišly mrazy a lije, prší, srší, mží. Dokonalý studený máj v stodole ráj. Kdo má poctivě obdělanou půdu, remízy, tůně, rybníky ten se může těšit na bohatou úrodu.

Nová revoluce bude zajímavá, povýšit Česko zlepšit životní úroveň bude stát mnohem více úsilí a vyžadovat nepopulární kroky. Jako začínající spisovatel v tom vidím velké téma: nové budování remízů / rozorávání remízu

Koho by napadlo, že tak důležitá věc se bude řešit až třicet - padesát let po revoluci. Pozemky sedlákům vrátit nestačilo. Sedláci zanikli a jejich děti už byly vesměs líné naskočit do kolotoče práce a úsilí. Voda na mlýn spekulantům jako je babiš a agrofert. Za dotace jen tak oblafnout půdu a poctivé obdělání půdy vem ďas.
---

ecnea.com/blog
20.5.2019 10:05 (selč)

Právě jsem na ecnea.com založil složku blog.
---

Zítra demonstrace, Václavák.
20.5.2019 9:39 (selč)

Proč to je. Protože Andrej Babiš je obyčejný prolhaný stbácký šmejd, který náš stát nezlepšuje, ale úplně obyčejně likviduje.

Výsledky jeho lží a podvodů:

1. Tak jako rovnání řek komunisty přineslo sucho, stejně tak rovnání podnikatelského prostředí stbákem přináší horší výkon daní a ekonomiky.

2. Populistické zvyšování mezd bez podkladu zvýšení kvality služeb státu se projeví jen zvýšením cen potravin a zhoršením služeb státu.

3. Za Andreje Babiše přibylo nových až 100.000 důhodců, kteří se propadli do příjmové chudoby. Babiš nezvyšuje důchody, ale zvětšuje příjmové nůžky mezi důchodci.

4. Proč je Andrej Babiš prolhaný šmejd ? Protože lže ve více než 50% svých fake tvrzení. Andrej Babiš a jeho média jsou největšími šířiteli falešných zpáv a manipulativních polopravd.

Ve zdravé demokracii by po svém odstoupení z funkce ministra financí za lži a podvody už nikdy nemohl působit ve státní správě. Naše demokracie je nemocná, důkazem jsou lidé jako Malá z polofašistického hnutí ANO, která se vzdor zjištěným podvodům drží ve funkcích sněmovny. To je nehoráznost, stejná nehoráznost jako mít za premiéra prolhaného stbáckého šmejda (a to právě v těch třech významech, lež, udavač a šmejd).

Poznámka: Hnutí ANO je polofašistické hnutí, bylo založeno vůdcem, který drží ochranné známky hnutí. Hnutí nemá vytvořenou vnitřní demokracii, je vnitřně nesvobodné. Lidé nehlasují podle vlastní svobodné vůle, hlasování je jim diktováno. Andrej Babiš se veřejně několikrát přihlásil k myšlenkám fašismu a krajní pravice. Hnutí ANO tyto myšlenky neodmítlo. Důkazem jsou lidé, kterým se podařilo z ANO vystoupit a mohli následně svobodně promluvit o poměrech uvnitř špinavého a prolhaného "hnutí".
---

Připomínám oč jde :)
18.5.2019 20:05 (selč)

A tady jen připomínám oč jde :) šmejdi jako je babiš a komunisti u moci je úlet jako kráva. Tak to beru. Věřím, že si to můžeme dovolit. Věřím, že je nás dost co tu zemi nakonec uřídíme správným směrem. Scházím se s Vámi a jste úžasní. Sem tam ty idioty pustit k moci musíme, je dobré vidět to zlo. Dnes jsem po třiceti létech zažil vydrb na železnici. České dráhy nepočkaly 13 min přípojem a mě to stálo 5 hod času. Žádná omluva, arogance, drzost. Tak to znám, tak to tady bylo před revolucí a nyní za babiše. Díky za připomínku.
---

---
K chytrákovi Babišovi
17.5.2019 7:11 (selč)

Andrej Babiš je výrobce a dovozce nekvalitních potravin, patří mezi největší a zasírá nám republiku potravinami dvojí, trojí a více nekvality systematicky. Připomínka co všechno můžete zažít, když si koupíte šmejd od babiše. Andrej Babiš se v politice prezentuje jako ochránce trhu před potravinami špatné kvality :) díky Radime (Jančuro). Takže nejen jedy na pole, jedy v politice, ale přímo nekvalitní potraviny - to je stbák, udavač, podvodník, zloděj - zločinec Andrej Babiš.

forum24.cz/deset-smakulad-z-agrofertu-aneb-nekvalitni-potraviny-v-kampani-ano/


---
K politice
15.5.2019 10:27 (selč)

K politice. Andrej Babiš brzy udělá jednu velkou chybu. K té chybě se přidá (otevře) nové trestní stíhání. Konkrétně podvod s falešnou fakturací. To je větší podvod než dotace, jde přímo o neplacení daní. Taky jde o konkrétní věc, kde babiš nejvíc tlačí a hledá kontakty jak to zahladit do ztracena. Vyjádření už podal první finanční úřad - o podvod nešlo. Jenže věc se má tak, že takových podvodů už bylo odsouzeno desítky a bude velmi těžké se vykroutit.

Ve čtvrtek demonstrace studentů (jsem zvědav) a v pondělí první velká demonstrace na Václaváku (a v dalších městech).

Co bude potom ? Potom začneme tlačit zase my, co jsme dva týdny v klidu chystáme a sledujeme dění. Potom zase společně do lana a opřít se do toho.


---
Když můžeš pomáhej si sám
15.5.2019 9:25 (selč)

Před pár léty se kamarád zmínil, že má problémy se zrakem. Nic vážného, jen změna půl dioptrie. Moje rada byla a co zkusit zmenšit dioptrie a zrak zlepšit ? Je to přece "jen" sval. Tenkrát jsem si říkal, proč nezkusit změnu naopak, zrak zlepšit. Proč si kupovat nové brýle, proč neposunout tu změnu naopak. Když se umí oční sval měnit, tak proč neudělat změnu potřebným směrem. Dnes jsem narazil na info jak na to.

https://www.aazdravi.cz/ocni-gymnastika-umi-divy-par-cviku-ktere-pomohou-vasemu-zraku

---
Dnes mě zaujal Radkin Honzák
14.5.2019 11:36 (selč)

Radkin Honzák to velmi stručně shrnul na svém blogu na Aktuálně.cz: „Prohlášení ministra, že pracuje 16 hodin denně nesvědčí o ničem jiném, než že je neschopný stihnout to, co má v pracovní době, že tedy je mentálně opožděný o 50 % a k tomu, že je natolik hloupý, že tuto skutečnost svěřuje všem. Máme tu prostě náhle hromadnou zprávu, že máme neschopné státní úředníky na ministerských postech. V zásadě – nic nového!“

Jinými slovy, neobdivuju idioty, kteří se ve své neschopnosti musí k smrti upracovat aby zvládli běžnou agendu :) chudáci. Hlavně si takové lidi nevolte do čela republiky. Pokud nezvládnou za běžných 8 až 10 hodin svoje povinnosti, pokud se nevěnují rodině a tráví v práci celý den jsou to lidé hloupí a neschopní.

forum24.cz/ministr-ktery-udajne-pracuje-16-hodin-denne-je-bud-lhar-nebo-nemehlo

---
Nedělní spisovatelova káva :-)
20.5.2018

Nedělní spisovatelova káva :-) poslední dny mi dělá radost počasí. Nepřišly mrazy a lije, prší, srší, mží. Dokonalý studený máj v stodole ráj. Kdo má poctivě obdělanou půdu, remízy, tůně, rybníky ten se může těšit na bohatou úrodu.

Nová revoluce bude zajímavá, povýšit Česko zlepšit životní úroveň bude stát mnohem více úsilí a vyžadovat nepopulární kroky. Jako začínající spisovatel v tom vidím velké téma: nové budování remízů / rozorávání remízu

Koho by napadlo, že tak důležitá věc se bude řešit až třicet - padesát let po revoluci. Pozemky sedlákům vrátit nestačilo. Sedláci zanikli a jejich děti už byly vesměs líné naskočit do kolotoče práce a úsilí. Voda na mlýn spekulantům jako je babiš a agrofert. Za dotace jen tak oblafnout půdu a poctivé obdělání půdy vem ďas.


Flag Counter

i1.cz

TOPlist