Reklama Zavřít reklamu 
Reklama Zavřít reklamu 
Ciao :) my name is David L. Nitschman, come from west Carpathians and Vienna. Ecnea is my new-platform-place for editing and publishing. Ahoj, tady jsem doma a těším se na Vaši návštěvnost :) kamarádi v České republice mi říkají Láďo, jménem po dědečkovi.

Homepage ecnea.com  |   |  Můj deník a blok (každý máme svůj blog)   |  My story's

My stories on ecnea.com


Jak jsem potkal Havla - rozpracováno
26th May 2019 11:03 (Greenwich Mean Time, GMT)

Jak jsem potkal Havla. Tak by se to mohlo jmenovat. Ráno se probouzím a přemýšlím. Potkal jsem Havla, taky Evu Holubovou o tom bych mohl napsat. Škoda, že jsem nepotkal víc známých lidí, to by lidi bavilo. Ale když jsem byl malej, tak jsem potkal Luďka Sobotu, taky Špinarku. U táty jsem mluvil s Brzobohatým a u babči, jak ona se to jmenovala ? Fotil mě Kožený, hodně roků než ho zavřeli jsem mluvil s Krejčířem. Babiše jsem jednou potkal, no potkal - obchodní jednání a ano patří mezi ty dva Koženého a Krejčíře, tři podvodníci. Znám se s Radimem, když jsem byl malý jezdil k nám ten známý houslista a z baletu, ten.. a přece s Pastrňákem a bubeník jak se jmenuje ? Najednou mi v minutě vypadlo deset, dvacet jmen známých tváří se kterými jsem se potkal a seznam se nedal zastavit. Náhody ? Jdu se nasnídat, mamčo budu spisovatel a první co napíšu bude Jak jsem potkal Havla. Mamča poulí oči (její téměř bežný stav obličeje), a já říkám "a ty se zeptáš: Ty jsi potkal Havla ?" mamča na to "Jo chtěla jsem se zeptat, ty jsi potkal Havla ?". Ten příběh jsem řekl už tři(cet)krát. Asi málo, jenže já nerad opakuju příběhy. Stejné příběhy, raději mám nové vzpomínky a nové příběhy. Snídaně mi dala zapomenout koho jsem potkal a baštil jsem poslední křížaly s jogurtem a svatojánským chlebem, ten miluju. Ale už jen sednu ke stroji vidím Lucku Bílou a Lenku Filipovou to mi bylo 15 :) nesmím zapomenout na "prakticky kolegu" spisovatele a kolážistu Milana Špůrka, jéé musím mu zavolat. Tolik let jsme se neviděli. Takže tak to mají spisovatelé, když začínají. To se mi líbí :)

Příležitost potkat Václava Havla (ano, toho úžasného Havla) jsem měl víckrát, ale vždy se naše cesty minuly. Já neudělal ten krok stranou, jen pro to konkrétní setkání. Nechával jsem přirozené míjení být a neřešil to. Osobnosti nevyhledávám, výjimkou je Dagmar Pecková, která mě dostala svými názory a sympatickou proměnou kariéry. Navíc se jednalo o vyhledání virtuální, lehké, osvěžující. Prostě jsem rád mezi lidmi a život mě zavál mezi osobnosti naprostou náhodou (nebo naopak vyšším přičiněním) a já si to začal uvědomovovat až s odstupem několika let. Při pohledu zpátky. Je nad slunce jasné, že člověku to najednou klapne a těší se z pestrosti a bohatosti vztahů. Hloubku užívám v rodině, pestrost a bohatost ve svém okolí.

Václav Havel je mimořádná osobnost, doslova převálcoval, přesněji vykulčoval ze země zakořeněný plevel a nasměroval několik zemí k prosperitě. Z jeho přístupu můžeme těžit ještě stovky, možná tisíce let. Jeho pohled byl nadčasový a dokonale jednoznačný, bez možnosti uhnout k nepravostem. Proto jsem poslední setkání nepromarnil a v poslední chvíli (jak je u mě dobrým a pěstovaným zvykem) chopil příležitost za pačesy a s Václavem Havlem promluvil pár slov s podáním ruky. Symbolické podání ruky, jako předání energie a schopnosti pochopit svět. Jako předání štafety.

To se stalo tak.. (pokračování příště)

My story's
20th May 2019 9:03 (Greenwich Mean Time, GMT)

My story's is my story is.



ecnea.com/Story and ecnea.com/blog
20th May 2019 8:05 (Greenwich Mean Time, GMT)

Now is time of start ecnea.com/blog and ecnea.com/Story. Welcome :)





Flag Counter

i1.cz

TOPlist